Forside Forestillinger Teater
TATANKA
Rytmik/Leg
Fortælling
Orintalsk
Dans
Peace Angel CD - Bog
Video
 CV
Aktuelt 
  Forestillinger for børn og voksne

Susanne Jørgensen Børnebibliotekar:

Mette er en alsidig artist, som jeg har samarbejdet med i mange år. Hun forstår at tryllebinde børnene med både egne og klassiske historier. Børnene bliver inddraget med musik, dans og leg. Hun har et alsidigt repertoire og trækker på sine mange rejse erfaringer. Jeg kan varmt anbefale Mette Soraya Svane til arrangementer. Shaherazade

For voksne.

Fortæller fra 1001-Nat samlingen historien om slagteren Wardan og hans erotiske eventyr med vesirens smukke datter.

En forestilling med orientalsk dans og musik.    ”Sommerfuglen”


Under et blad ligger en pubbe, som en skøn sommerdag bliver til sommerfuglen Admirana. Men det er ikke nemt, for Kålsommerfuglene er ikke særlig søde overfor Admirana. Og efter flere forsøg beslutter hun at flyve langt væk fra byen op i bjergene. Her er hun lige ved at blive spist af en flagermus, men undslipper heldigvis. Hun søger ly i en klippehule. Her møder hun den skræmmende, kæmpe frø Tudsnelda. De bliver alligevel venner og Tudsnelda hjælper sommerfuglen på vej. Så til sidst vender Admirana tilbage til byen, fornyet og stærk. Og bliver forsonet med de blege Kålsommerfugle.
Vi synger, spiller og leger undervejs …

 
   
   

Under Indiens brændende Sol

 

Mød den flotte, dansende indiske dukke – lavet af Prakash.

Hør historien om sigøjner prinsessen Gulabi fra Slangetæmmerkasten.

Langt ude i ørkenen boede Gulabis familie i telte. Gulabis far var slangetæmmer.

Gulabi´s mor og far havde allerede 3 drenge og 3 piger, da moderen ventede det 7 barn.

På dramatisk vis prøver de andre kvinder at slå lille Gulabi ihjel.

Men Gulabi er stærk, hun overlever og bliver leder for sit folk.
En historie fra det virkelige liv, der fortæller om vilkårene i Indien.

Mette danser Påfugl, Scorpion og Slange dansen, som kommer fra Rajasthan, det nordlige Indien.

Børnene er aktivt med undervejs og vi slutter med at danse slangedans.

Fortæller/dans Mette Soraya Svane – Mette har i over 30 år været i kontakt med Gulabi Sapera og hendes familie fra Kalbeliya stammen. Og her igennem lært stammens danse og traditioner at kende.

 
   
   

Viking

Thors Hammer bliver væk.

Kom og hør en rigtig Viking historie. Den store Thor har en magisk hammer, Mjølner. Den kan skifte størrelse og rammer altid målet med voldsom kraft. Den beskytter menneskene mod Ragnarok og undergang. Men en morgen vågner Thor i Asgård og opdager at hammeren ikke er i læderposen på hans bryst. Han bliver ude af sig selv, da han opdager at jætten Trym har taget den. Trym vil have den smukke Freja, ellers får Thor ikke sin hammer tilbage. Loke hjælper Thor med en snedig plan. Thor må flyve til Asgård forklædt som Freja og narre jætterne. Mon hans plan lykkes? Får Thor den magiske hammer tilbage…

Vi synger, spiller, danser og kaster med den magiske hammer undervejs …

 
   
   

Natur

”Dråben”

Kom og hør historien om den lille dråbe der bor sammen med tusind andre dråber i en stor sky oppe på himlen. Men en dag bliver det torden og regnvejr og så starter dråbens lange færd gennem luften , ned mod jorden gennem alle jordlagene, for til sidst at ende i grundvandet. Undervejs møder dråben bl.a. en flyver, kraftigt stormvejr, en vindmølle, en regnorm og en dreng og hans far, som har noget mærkeligt for i haven.

Vi slutter med ”Lille Dråbe” sangen, leger med vindmøller, børnene er aktivt med. 


”Regnbuebjørnen”

Kom og hør historien om ”Regnbuebjørnen” af den engelske forfatter Michael Morpurgo.
 Den store isbjørn ser den smukke regnbue på himlen og vil have regnbuen. Det lykkes at blive en regnbuebjørn, men nu kan alle sælerne hurtigt få øje på isbjørnen, så den sulter. Den bliver taget til fange, men en lille dreng og en shaman hjælper til sidst isbjørnen, så den kan vende tilbage til naturen, hvid som sne. Men det hele er måske bare en ond drøm…
Sangen  ”Jeg er en kæmpe isbjørn” akkompagneres af shamantromme.

Vi synger, spiller og leger undervejs …
 


 
    Afrikansk 

Den værste dag i Ramlas liv

Leonard Kilango Kutiwa fra Tanzania boede i Danmark i en årrække – Kom og hør en af de historier han fortalte fra Afrika. Ramla var en lille Massai pige, ud af søskende flok på 7. Hver dag gik hun ned på markedet og solgte de smykker, som familien selv lavede af små perler og ståltråd. En dag bliver Ramla tiltrukket af en flok mænd, som har et spil kørende med tre krus. Alle tilskynder Ramla til at spille med dagens omsætning. Ramla vinder og er i syvende himmel, nu er der mad til hele familien. Men da hun igen prøver at vinde går det helt galt …

Mette spiller ”Alverdens Børn” på handpan. Og vi synger, danser og slutter med bogstav/banan legen.

 

 
   

 
   
 

Halloween
Heksen Hokoparni

Forestillngen
”Hokopanis lange Rejse” 
 

Heksen Hokopani bor langt nede i underverdenen sammen med en masse edderkopper.Hun gør aldrig rent og rydder heller ikke op. Men en dag finder hun alligevel bedstefars gamle kuffert, fuld af spændende ting bl.a. en farlig kniv, en uåbnet pakke, et gammelt dansebælte og en globus.Hun får den ide at tage på en rejse – men hun ryger ud af kurs og møder en frø, som viser sig at være en forklædt prins. Prinsen tror ikke på at Hokopani er en heks og så bliver hun sat på tre svære prøver oppe på slottet.Blandt andet skal hun bevise at hun kan trylle, synge og danse. Børnene er aktivt med undervejs.

 

Heksen Hokopani kommer galt afsted

Hokopani skal til den årlige Hekse Trylle kom-sammen. Hun glæder sig rigtig til at møde sine hekse veninder. Derfor vil hun gøre sig rigtig fin og vasker for en gang skyld sin hekse kjole, men det skulle hun aldrig have gjort for tryllestaven lå i lommen og har nu mistet sin kraft – Hvad gør Hokopani?
Mon ikke hun finder på noget, så hun kan trylle for børnene. 
Børnene er aktivt med til at trylle – lege med flyvende hekse – og dyste til edderkoppe-græskar løb 
 
 


Klovnen Zanubia

”Zanubias Drøm”


Klovnen Zanubia vil så gerne være verdens bedste klovn, men det kniber med at huske teksten og danse trinene. Og hun har også svært ved at blive voksen og forlade sine elskede dukker. Men en dag møder hun en drage, som viser sig at være ret klog. Så ved dragens hjælp finder Zanubia ud af, at hun måske alligevel er god til noget. Hun kan både synge, danse og trylle.

Børnene inddrages undervejs og vi slutter med en Zanubia dans.

 


 
 HC Andersen

Jul – ”Grantræet”

Kom og hør Andersens skønne historie om det lille grantræ der vokser op ude i naturen. Det vil så gerne blive stort og smukt. En dag bliver træet hugget ned af øksen og to tjenere bærer det ind i den fine stue med silkesofaer og kinesiske vaser. Træet bliver pyntet til julefest med kulørt papir og godter. Og så er der rigtig julefest. Men det er lige ved at gå galt for lysene stikker ild i grenene. Hvordan træet ender sine dage, kan du høre mere om…

Mette viser jule trylleri.

Vi danser om det lille træ og synger kendte julesange, så som ”På loftet sidder Nissen”


”Prinsessen på Ærten”

Kom og hør om HC Andersens liv og hans elskede historie ”Prinsessen på Ærten” – Mette har sin flotte HC Andersen dukke med og dramatiserer historien med musik undervejs.
Vi synger, spiller og leger bagefter…

For børn 4 – 8 år
 
   

 

 
   
   
Drabelige Dragehistorier

Dragen med de røde Øjne

Frit efter Astrid Lindgren. Ude på landet boede et søskende par. En morgen de kom ud i svinestalden, var der sket noget mærkeligt. Soen have født 10 små grise og en lille drage. Dragen stod i hjørnet og så sur ud. Soen vil ikke kendes ved dragen da den bider, så børnene må give den mad og klø den på ryggen. Det er svært at blive klog på en drage, men børnene kommer til at elske det underlige dyr. Og den dag dragen forsvinder bliver de meget kede af det.
Vi synger, spiller og leger med drager undervejs …

 

”Dragen som ikke kunne flyve”

Kom og hør historien om dragen der meget gerne vil spy ild, være stærk, farlig og ikke mindst kunne flyve.

Men alt går galt og dragen bliver rigtig ked af det. Indtil den dag, da en dreng opdager at den lille drage kan græde tårer af guld. Dragen bliver gode venner med drengen og bliver glad igen.

Vi slutter med ”Dansedragen” sangen og leger med dragerne, børnene er aktivt med.


 
  Indianer tema


Hvide Lilje

Vindens Hvisken Kom og hør historien om den modige, indianer dreng Tatanka.Han bor ude i naturen sammen med sin familie og hver dag skal han lære naturen og dyrene at kende, så han kan blive en stor jæger en dag.Men stammen har et kæmpe problem, som ingen stor høvding kan klare. Det berygtede ulvefolk har stjålet ilden og vil ikke dele med andre.Men med list, dans og musik, skaffer Tatanka ilden og varmen til stammen.Tatanka bliver dog meget forbrændt og må under behandling med urter og oksefedt.Med ilden kan de nu overleve vinteren.En mytisk historie fortalt i generationer blandt indianer stammer.Børnene inddrages undervejs – er med på sangene og skal hjælpe Tatanka på hans farlige færd.
Bagefter laver vi hestevæddeløb.

KOM gerne med indianer pandebånd af fx pap, elastik eller stof.
Alle får en kraftfjer!

 

Kan indgå i indianer temadag. Har diverse indianer lege/rekvisitter.

”Ahajute og Skyæderen”

Indianerdrengen Ahajute vil så gerne udføre en modig bedrift, så da bedstemoderen fortæller om den onde skyæder, der spiser alle skyerne, tager han straks af sted til landet mod øst. Han får fire tryllefjer med, som skal hjælpe ham på vej. Specielt den sorte kraftfjer vil styrke ham.

Vi synger, spiller, danser og laver indianer maling, finder på indianer navne. Skyder med bue/pil og tomahawk økse. Kom gerne med indianer pandebånd af fx pap, elastik eller stof. Alle får en kraftfjer
 Hvide Lilje
alias Mette Soraya Svane fortæller og spiller egne indianersange.

 
  Dukker

Alverdens Børn

Flotte dukker fra hele verden kommer på besøg.
Hør eventyret om prinsessen der rejste ud i verden for at finde sin prins. På rejsen møder hun mange spændende mennesker, de har alle en historie at fortælle. De har forskellige hudfarver, men et tilfælles, de vil gerne lege og have gode venner. Og prinsessen lærer en masse.
Mon hun finder den rette prins ?

Kom og hør sangene der akkompagneres af handpan.
Børnene er aktivt med, vi leger med kærlighedshjertet og alle dukkerne …

 


 
    ”Den fortryllede Prins”

Der var engang en smuk prinsesse som legede med sin guldbold nede ved dammen. Men den faldt ned i det mørke vand og prinsessen blev ude af sig selv. Men heldigvis finder en stor frø bolden igen. Prinsessen må dog love at spise og sove sammen med frøen. Hun fortryder bitterligt sit løfte, da frøen dukker op på slottet og vil med i seng. Men man skal jo holde hvad man lover …
Vi synger, spiller og danser undervejs …
 


 
  Workshop

”Tornerose”

 

Kom og hør folkeeventyret om prinsessen Tornerose. Ved hendes dåbsfest bliver en af feerne sur og sender en ond spådom over Tornerose. Hun vil stikke sig på en nål og komme til at sove i 100 år. Prinsessen har en dejlig barndom, men en dag går det galt, hun stikker sig og falder i dyb søvn. Også begynder tjørnehækken at vokse op omkring slottet. Men heldigvis kommer en prins forbi og får lyst til at kigge på, hvad der gemmer sig bag hækken

Vi slutter med sanglegen ”Tornerose var et vakkert barn” - Man kan prøve at være prinsesse, prins, feer eller høj tjørnehæk.

 
   
  For de mindste 

Babushka

Kom og hør historien om ”Bedstemor Babushka” – Hun bor langt ude i skoven med en masse dyr, men en dag begynder det at rumle og sparke i hendes mave…

Vi synger, spiller og leger undervejs – Mette´s egne sange og klassikere fra De Små Synger.

For børn 1 ½ - 3 årige

 ”Sortøre – Den ulydige Kanin”

Kom og hør historien om den lille kanin Sortøre. Han er en vild lille en, som lever sammen med far og mor og tre søskende ude på en smuk slette. Men Sortøre laver altid spilopper og en dag drager han på eventyr alene og ender med slet ikke at kunne finde hjem. Hr. Ræv opdager den lille lækre kaninsteg og får lokket kaninen ned i en sæk. Så det er lige ved at Sortøre ender som kaninsteg. Men Sortøre slipper ud af sækken og finder heldigvis hjem igen - nogle erfaringer rigere. Vi  synger, spiller og danser undervejs. Leger med kaninen/ræven og de andre danske dyr.
 
    Spil Dansk Dag

I 2001 tog KODA
initiativ til at lave en
Spil Dansk Dag.
Mette Soraya Svane fejrer dette
og vil spille nogle af hendes egne sange, gamle danske sange og
kendte børnesange som alle kan
være med på.
Det bliver noget med både 
indianere, drager, hekse, forskellige dyr og selvfølgelig kærlighed ml. prinser og prinsesser. Man kan lytte
til Mette Svanes ”Jordklode Sange” på iTunes.
Børnene inddrages undervejs, så de får rørt stemmebåndet, udviklet rytmesansen og brugt danse benene.
 
 
 
Mette Svane:  53 51 32 60   mail@mettesvane.dk